Scan Baby

Hi sy nak tanye btul ke kalau kita selalu scan baby kita x brpe elok dan ade effect pada baby kita

28 Balas

Slalunya klu baby ada masalah, doc akn bgtau lepas scan tu.. N klu baby ok pun doc akn ckp jgk😊 klu sy dlu awal preggy, lpas scan doc bgtau yg uri kat bawah.. Then msa 7 bulan, scan blik doc ckp, uri dh naik ats n baby ok😊 so klu doc ckp baby ok, jgn risau.. Insyaallah.. Baby dlm keadaan baik😊

5y ago

Saya pun mcm ni... Heheh

sy tiap2 bulan pergi scan klu rasa mcm taksedap hati ka rindu ka nk tgk baby dlm perut mesti pi scan nk tgk dia sihat ketak ok ketak duduk dlm perut 😅 skg sy dh masuk 7bulan start dari sebulan lagi scan sbb depa cari jantung baby xjmpa kan boleh katakan byk kali dh laa scan. 🤭

Kalau merbahaya kan baby doktor takkan scan. Saya masa mengandung anak sulung setiap kali check up mesti scan baby Alhamdulillah sihat je. Skrg pregnant 7bulan dah 8kali scan sbb ada gdm. Scan xde masalah. Yg bahaya kan baby x-ray

sy mse prgnnt kn ank no3 sy , start g buat buku , smpai sy 6 bulan , setiap bulan kena jmpe doktor dan scan .. sbb x dpt tgok jantung bby .. bcaan jntung bby pon xde.. dh msok 6 bulan bru lhh dktor dpt scan jantung bby ..

5y ago

takde .. cuma mse sy prgnnt tu , kputihan yg truk jelh ..

Sy pernah kena marah dgn doktor pakar sbab blik2 scan dkt hsptl swasta tpi lupa pula tanya kenapa doktor xbgi. (sebln 2 kli scan). Skrng memang sy dah xscan luar dah. Tunggu scan dkt kkia ja.

Sy kerap je scan.. Lg separuh dalam buku pink.. Alhamdulillah bby ok n dpt tgk perkembangan dia.. Last scan 2 mggu lepas.. Tu pun sy scan 2 kali, selasa n khamis..

Saya tiap bulan scan sis.. Lagi buku pink saya buat dkt swasta.. Tau jela swasta.. Mmg akan scan tiap bulan.. Tpi bagi saya bgus.. Sbb kita tau perkembangan baby kita 😍

Dr scan baby sy sebulan sekali dlm faha terakhir je. 6 7 8 9 bulan tu. Memula hamil, sekali je. Huhu tak tau pulak ada kesan. Sbb Dr tak ckp apa. Dia kata scan, scan je

Xde pape pon sis... Sy pon dri awal slalu scan.. Smpai skrg 16weeks..2mgu skali prgi scan.. Sbb slalu kluar lendir2 cklat.. Risau.. Nsib bby xde pape

Xlh, xda mslh klu nk scan byk kali, sbb ultrasound tiada radiasi. Cuma pantulan glombg bnyi shj. Mgkin bby la x slesa bising asik skodeng dia😆