momma risau

Hello..sy nak tanya..memang baby yg baru belajar makan ne taknak makan ker sbb baby sy ne dibagi makan xnak makan pula..macam mn nak bagi baby kita nak makan ye??

4 Balas

First nak bagi makan baby kena kenalkan dengan bubur kosong takde campuran tau mommy, nestum agak kuat untuk terima. Boleh follow group happy baby food malaysia dekat fb. Dia akan ajar step by step. Agak terlalu awal mummy bagi nestum, gula bole buat anak hyperactive.

5y ago

My pleasure sis. Boleh. Saya pun follow page sana, dapat banyak maklumat yg kita taktahu. Moga dipermudahkan ya. ❤️

Kena pelbagai kan makanan dan tengok apa yg dia akan suka makan. Pelbagaikan tapi ingat juga makanan yg sesuai shj, yg tak sesuai jangan bagi pula

Normal sis. 2 3 suap tu ok la sbb baru bljr mkn solid food kan, baby sy pun mcm tu juga dlu,

5y ago

Yaa..sy xpaksa jg..slowly je ajar

Bg makan apa tu sis?

5y ago

Eya..tula..manis nestum tu..tq yer sis..