Period atau gugur

Sy nak tanya,kwn sy berkahwin dah 4 tahun.. Bulan 10 dia x period, so dia test upt tgk double line tapi masih samar,dia dah pergi klinik,dktor scan hnya nmpk dinding rahim menebal,dktor kata kemungkinan pregnant, so dia mintk ubat kuatkan rahim sbb dia pernah gugur 2x..start smlm dia kata ade keluar spoting skit,smpai pagi ni masih keluar.. Tp pagi ni 1/4 darahnya..sy dah suruh dia pergi hsptal.. Ade kemungkinan ker period tapi upt double line????

1 Balas

kalau pregnant, xboleh period sbb ovum tu dh bersenyawa dah. tu mkna nya bleeding. kena pegi hospital. btw, ubat kuatkan rahim x perlu mkn kalau xde bleeding. x kira la dh pernah gugur ke belum. cuma nya bila pernah gugur ni, kena jaga btul. jgn byk berdiri berjalan. no driving, xboleh buat kerja berat. kena bykkn berehat and bedrest. no sexual activities sampai msuk 13w.

1y ago

ok.. tq info nya