First time double line

Hai nak tanya. Last period sy bulan lepas 15/3-21/3. So, semalam sy saja² je buat upt test then dia keluar double line tp samar² camtu. Untuk bulan ni belum period lg laa. Itu kira positif ke? Terima kasih.#ingintahu #pleasehelp

First time double line
7 Balas

hah!! i did check dlu mse mule2 saje gatai nak beli upt.. same lah samaaaarrr sgt centu.. tp kene check balik lepas seminggu due.. kdg2 awal sgt hormon hcg tu tak ckop lagi nak bg terang.. 😅 alhamdulillah.. lepas amik booster smnggu patot p.od.. ble amik upt naaahhh.. terang bethol.. 😂 hahaha.. alhamdulillah now 17w 5days dahhh.. insyaAllah rezeki awak tak kemane.. jgn lasak2 sgt.. #firstBorn #babySeptember2022insyaAllah #babyBooster

2y ago

Haha kita sama laa eh saje gatal nak test upt 🤣 Btw, tahniah sis. Seronoknya nak ada baby sendiri 🥰🥰

In Sha Allah klu rezeki x kemana…..tapi nak cek kene tunggu lewat pariod dulu….. Sebab saya dulu pun cmtu…positive…tpi blum pariod lagi….xnk berharap sgt…..last2 pariod…chek dah negative… x berharap….tpi kecewa jgk lah..😅.. alhamdulillah bulan depannya saya pregnant…🥰..sabar ya…rezeki x kemana…😘

2y ago

Huhu itulaa. Sy ni tak berharap sgt jgk ni sbb takut kecewa nanti. Risau jgk kot nanti datang period. InsyaAllah tq sis 🤗

Positive ni sis☺️ sis blm missed period lg kn? Sy dlu 3 hari sblm due nak period begini la upt sy.. samar2 gitu. Skrg sy da 8 week . Tahniah sis. Jaga kesihatan ok?🌹🌹

2y ago

A’ah sis. Sy lepas confirmation scan je masa week 5, sy trus ke kk utk book appointment bukak buku pink.

positif tu sis. asalkan naik double line walaupon samar tetap positif tu. tp nak lebih sure, test lg next week

2y ago

Kalau betul positif syukur Alhamdulillah. Itulaa, lagi seminggu sy nak test sekali lg tengok camne. Btw, tq sis 🥰

Macam awal lagi nak check sbb baru 3 minggu dari 1st period. Lepas dah missed period baru check semula yaa

2y ago

Oo okay baik. Terima kasih.

nampak mcm +ve tu walau kabur. sy last period 1/3 tp upt -ve. huhu.. maybe hormon hcg sy masih rendah.

2y ago

amin..

sy rsa mmg positif sbb sy dh byk kali test guna upt strip mcm ni tp xpnh naik 2line mcm ni pun

2y ago

Kalau positif Alhamdulillah 🥰 Tp risau jgk takut bukan. Tp sy nak test upt lg seminggu nak tgk camne. Btw, tq sis 🤗