bedung dlm labour room

sy nak tanya,dalam labour room ibu2 bawak kain bedung jenis mcm mana,jnis muslin atau jenis ada hoodie tu? kalau bawa jenis hoodie tu boleh ke?

10 Balas

Saya bersalin 2022 bulan 2 misi minta pampers dgn baju sahaja. Tap xpakai pun baju yg kita da bagi tu. Dipakaikan hospital punya & kain bedung pun hospital punya juga. Nak balik nanti baru tukar pakai yg sndri punya. Barula bole nak pakaikan bedung yg cantik2 tu.

Sy bersalin taun 2020 bawa sendiri bg pada nurse. Baju pempes & kain bedung jenis zip 😁😁 skng x taw la kalo kena bawa sendiri atau x. Tp lagi elok hospital jenis suh bawa baju sendiri dlm LR, x de la risau terbuka baby 😅😅

biasanya ikut hospital..kalau tempat saya.kat laboor room bawa pampers sahaja...baju n Kain bedung pakai hospital punya.nanti nak balik rumah baru pakaikan baju,seluar,Sarung tangan Kaki Dan hoodie...

klau baby msih di hsptal,diaorg pkai kan yg hsptal punya dlu...nk balik nti bru pkai kan yg kita sndri punya..klau baby msih kt hsptal misi nk pampers ng tisu wpe jew..

Setakat ni kalau hospital, dlm wad kan, misi akan pakaikan hat hospital punya dulu. Nak balik discaj nt baru kita pakai kan sndri punya. Biasa misi nak pampers je

Saya bawa dua jenis , tebal dan nipis . Tebal tu untuk bedung , nipis tu letak atas badan baby . Tanak bagi terkejut . Hoodie saya pakaikan discharge .

bwak utk pakai masa balik ja.. dlm LR tu kdang nurse mintak pampers ja sbb hospital pun ada "uniform" utk baby,bkn mak2 baby je ada uniform 🤭🤭🤭

Tak perlu pun. Sebab nanti diorang bedung dgn kain bedung hospital sediakan yg warna hijau tu. Cuma bawa pampers dgn baju je.

Selalu baby dapat kat ibu lps bersalin dibalut dgn kain hijau hospital je.

.