Selamat pagi semua

Sy nak tanya pdpt. Begini, sya last dtg period 6.8.2023. opk positif 22.9.2023(bulan 9 tiada dtg period) skrg dpo 15 sy cek upt naik samar. nak kira brp minggu ikt tarikh mana satu ya?

2 Balas

Biasa kalau buka buku or scan diorng akan ikut first day last period. Tp nnt bila dah nmpak janin doctor akan scan 2 kali mcm saya 8w dngan 10w untuk tentukan edd yg betul ikut tumbesaran janin. Kalau ikut last period edd saya 3/11 ni. Tp ikut scan and opk positive edd saya 13/11. So setiap kali scan mmg xjauh beza dari tarikh 13/11 tu. mmg conception pun berlaku ngam hari opk positive tu juga

12mo ago

Ok sis, nnt tngu bulan dpn la bru sy pergi scan☺️

kre 1st day last period.. contoh period 1/9 smpi 7/9.. kre dari 1/9..

12mo ago

ya rsanya mcm tu kot sbb priod jenis x tratur. Terima kasih sis