Sakit bahagian vagina selepas bersalin

Hi sy nak tanya normal ka sakit di kawasan yang sy bulatkan tu selepas bersalin...sekarang hari ke 5 bersalin tp masih rase sakit bila duduk dan baring...bila jalan ok tiada rasa sakit....tp jika duduk dan baring terase sakit macam bengkak...rasa sakit mencucuk bile nk bangun dari duduk atau baring...

Sakit bahagian vagina selepas bersalin
5 Balas

Sy pernah jumpa doc sbb sakit situ. Tp dia ckp tu trauma otot sbb meneran. First time tk reti meneran so kt situ jd mcm tekanan. Skrg bby dh 5bulan. Sakit tu Kdg2 je rasa. Lg2 kalau tgh canggung terasa sakit tu.

11mo ago

Dia tk bg ubat Ap2. Sakit tu dtg jarang. Tk kerap tk ganggu aktiviti harian. Tp kalau selalu sakit myb kena check kot.

boleh ke saya tau keadaan awk dah okay ke?Dr cakap ape ye berkenaan dgn sakit tu?sy pun mengalami jugak skrang..

maybe baru lagi kot sebab tu rasa sakit ...cuba pantau dulu dalam 2 minggu tak pun pergi je klinik jumpa doktor

mg puan di sana baik2 shj dan sudah sembuh ...aamiin..

maybe sbb baru lagi tu..pantau lagi