Hi ibu2...

Sy nak Tanya makanan apa yang boleh cepatkan bukaan... saja nak tahu,sekarang dah nak masuk 35wks..

3 Balas

tak pernah sy makan apa² makanan yg cepatkan bukaan. sy makan makanan yg biasa dimakan setiap hari. utk cepatkan bukaan bg sy ialah senaman ringan,kerap bersama suami,selalu mencangkung dan paling penting berdoa kpd Allah agar dipermudahkan proses bersalin. jgn lupa minta suami doakan isteri juga. Alhamdulillah,anak 1st,sakit perut dtg hosp terus nampak kepala baby,masa tu dah 9 cm dan terus bersalin. anak ke 2,dtg hosp 2 cm dan bersalin kurang dr 5 jam. anak ke 3,sakit perut dtg hosp dah 3cm. sejam setengah lepas tu bersalin.

Ada ke makanan yg boleh cepatkan bukaan? 🤔 tak pernah dgr sebelum ni. Kalau nak cepatkan bukaan bersama dgn suami n bersenam je. Boleh utube senaman utk cepatkan bukaan

Xde sis nk cpt bukaan kna buat senaman lgi pun bru 35w kn kdng ikut bby juga ade yg kluar awl ade yg lmbt