Cara cepatkan bukaan

Ada tak ibu2 yg berpengalaman kalau first pregnancy mcmmna nak cepatkan bukaan? Skrg dah 35w nak baby keluar ngam2 37w 😂

2 Balas

Selalu buat senaman sis..macam sy dlu anak 1st mmng target 37w baby kluar..sbb takut baby besar susah nak teran😂..sy start senaman 35w..senaman atas bola yoga tu gelek2..squat,jalan itik..mmng btul ngam2 37w 1d pecah ketuban,melahirkn hari yg sama🤭🤭

6mo ago

Sy tak makan apa2 utk amalan senang beranak sis..itu ikut pada badan masing2 kot😂..tp boleh ja try amalan2 ibu lain😁

bby ni klu dia nk keluar..bila2 pun dia blh keluar..kita hanya blh usaha saja..

6mo ago

Betul 👍🏻