vaksin influenza

Sy nak tanya, kalau inject vaksin tu bahaya ke utk baby? Sy kerja dgn budak2 taska, so sy rasa sy kena ambik vaksin influenza tu tapi mil sy tak kasi. Katanya minum air masak je. Sy risau tpi tu la sy buat kan org cakap tak hormat mil plak. Kalau mommies, apa yg mommies buat?? Inject ke tak?

10 Balas

hmm x fhm la knapa kalau x ambil vaksin jadi x hormat mil..bukan semua bnda kna ikut..cuba tanya pndpt doc mcm mana..lps tu ckp ngan mil elok2..kesihatan sis lg pntg

Hmm camne ek.. Xtahu la effect atau x.. Cube call doc memane.. Tanya.. Kalau boleh, better amek.. Alaa mil tu.. Awk ambil aje vaksin.. Bukan mil awk tau pon 😁

Doktor tempat saya pun x galakkan ibu mengandung enjek vaksin ni sebb ada effect pada baby... Doktor ckp tunggu bby lhir baru boleh

4y ago

Wanita pregnant tergolong dalam golongan yg imunity rendah. Sangat mudah berjangkit. Memang patut ambil vaksin

Sy dh tnya doc pakar O&G.. dia ckp ibu mengandung boleh ambik vaksin influenza. So pls tnya doc pakar O&G trus senang

Mil tk kasi knp? Lain kali klau nk amik vaksin ke ubat ke apa ke, tnya doc.. bkn mil 🤦

4y ago

Aduhhh susahnya kalau semua mil nk tahu 😢 Mungkin sis just follow your heart , mil ckp pape senyum je. Tak yah lawan ckp die, tp just buat apa yg sis rasa nak buat. But make sure hubby satu kepala .

Tny je dokto senang bolej ambil ke x. Kalau x boleh ambil tny cara nak cegah mcm mana

sye tnye nurse bolh ke sye nk ambik vaksin nurse ckp x bolh..

Ramai yg ckp ibu hamil wajib amek vaksin tu

Sy pregnant 4 bulan

Sepatutnye ambil sis.