Sakit bhagian tulang pelvis

Sy nak tanya ada sesiapa yang tau tak bila dah weeks 36 ni sy punya bahagian tulang pelvis sakit sgd sampai susah nk berjalan. Kalau duduk mesti itu akn jd penyebab sakit mkin menjadi hurmmm.. Apa yg patut sy buat yaa pleasee bg pendapat

1 Balas

It is normal ibu, sebab baby semakin membesar and berat and pada masa yg sama rahim semakin membesar so pelvic bones akan lagi widen up persediaan utk bersalin nanti. Ibu boleh mandi air panas / suam lama sikit, sbb air panas suam boleh melegakan muscles and sakit sakit sendi semua pun hilang including pelvic bones pain. Lepas mandi, rehat and tidur sekejap.

2y ago

Tq for ur oppinion ❤️