Sakit tulang pelvis

Hai mommy. Skrg saya preggy 29 weeks. Normal ke kalau sakit bahagian tulang pelvis masa nak bangun dari tidur? Kadang-kadang nak tukar posisi tidur pun susah. Contoh nak mengiring dr kiri ke kanan (atau sebaliknya), akan sakit bahagian pelvis dan pinggang.

1 Balas

Hai. Normal dear. Memang sakit. Try buat light exercise untuk pelvic. Elakkan berdiri atau duduk terlalu lama. Kerap ubah position. Jangan buat kerja berat 😊