Sakit tulang pelvis & celah peha

Assalamualaikum & hai ibu² dan bakal ibu.. saya nak tanya pendapat semua, normal ke sakit tulang pelvis dan celah peha kiri & kanan sampai nak jalan pun sakit,tambah² lagi di tengah² tulang pelvis😔 sekarang saya dah 34minggu anak pertama...baru first time rasa sakit sangat² macam ni😭

1 Balas

waalaikumalam wak..normal tu wak..jgn risau..baby awk makin bsr tu,menekan area pelvis dan sekitar situ..sy pon mngalami yg same,kbykan ibu2 pon Akan alami simptom yg same..sakit kelangkang,kdg ngilu kt kite nye tu..nak tido pon terganggu,nk mengereng ssh beralih posisi tido pon kne slow2 rse ngilu2 sakit2 kt pinggang,bwh tu..klu baring telentang pula rse xckup nafas..papepon sy doa awak dan baby sihat,selamat melahirkan.. Amin.