Dilema

Sy nak minta pendapat semua. Semalam baby gerak slow,pagi ni g hosp cek jantung baby & scan semua ok. Tapi doktor bg 2 pilihan samada nak balik atau induce. Kalau balik apa2 risiko tanggung sendri. Sy dah 38w 4hari.. Cek jln baru 1cm. Anak 1st jadi xtau nk pilih mana. Terima ksh semua..

1 Balas

Kalau ada apa2 komplikasi baik sis stay saja. Sbb 38w pun boleh beranak sda . Biasanya 38 or 39w bby mmg kurang gerak sbb ruang tuk bby da sempit. Kalau da cek smua ok sis boleh jg balik kalau tiada komplikasi apa2 yg merisaukan. Sbb DR ada bgi pilihan balik jg kan means masi kira ok .