Kandungan masuk 32 minggu pergerakan bayi lemah gemalai

Sebab risau sangat pergi hospital cek... Warded 1 mlm.. eh.. ok pulak dia berpesta dlm perut.. ni dah balik rumah dia slow balik... X kn nak kene g hosp lagi 😌😌 scan ctg semua ok je ... Mudah2an semuanya ok je..

3 Balas

Sama awak. Saya tgk budak tecik dalam perut ni ada masa dia aktif kemain. Ada hari dia malas nak bergerak. Sampai saya kena kejutkan dia la. Cucuk cucuk perut. Huhu. Takpe. Atleast dalam 12 jam tu cukup 10 gerakan. Kalau rasa dlm 2 3 jam tu tk gerak lagi. Awak main2 perut. Panggil dia. Bagi perut tu goyang2 sikit. Suruh dia bangun jap.

10mo ago

tu la kan... tq atas saranan..

ok je as long as ada movement. makin bsr kndungan, makin bertukar pattern gerak dia sbb dh sempit. takdela kicking kuat mcm sblm ni.

10mo ago

agaknye la kan ... pergi hosp lambat sehari pun da kene tanya kenapa x dtg dr semalamnye.. alhamdulillah semuanya ok je

samalah kita. kadang tu risau. pujuk punya pujuk haa baru lah dia gerak. semoga dipermudahkan urusan ibu ibu semuaaaaa