Bolehkah Berurut?

Sy mengandung 14 minggu, nak tanya waktu mengandung boleh urut bahagian pinggang ke ? Sebab pinggang sy sakit sangat ☹️

16 Balas

Sapu bam panas je,jgn urut lebih2..mungkin boleh urut start dr bawah lutut sampai tapak kaki.. atas pada tu sebaiknya jangan lagi, kadang cara tido pun kena tengok jugak.. suruh husband yg urut, tak perlu la nak jumpa bidan bagai. Urut lebih dkat tapak kaki insyaAllah lega , boleh google image point2 dkat tapak kaki.

sy suh husband je urut mlm2 .. sabar cmtu je la klu x kena kt tmpt sakit lenguh,sekurang2nye lega la sket..bila da brsalin time berurut tu mintak mkcik urut tu urut lebih sket😁

Sy mse cuti kt langkawi time peknen 16 weeks gitu sy gi berurut sbb sakit blakang.. tp mmg ckp kt dia sy pregnant. So dia urut bhgian yg lain.. n kita baring ngiring.

Utk hilang sakit2 di belakang or pinggang..blh beli bantal lektrik or bakar batu buat tungku di bahagian sakit tu..alhamdulillah sakit akk tu dh hilang..

Samelah saya sakit pinggang.. suroh husb gosok2 je dgn minyak yuyi. Kadang rasa nak nangis sakit betul pinggang. Padahal perut tak besar lagi

4y ago

kann. sama lah mcm sy. sakit sgt pinggang mcm nak patah. 😖

Saya turut mengalami masalah begini. Tapi saya gunakan Hot pack. Letak di belakang. Sangat melegakan.

Janji jangan area perut. Make sure tukang urut tu berpengalaman. Banyakkan jugak minum susu.

klu sy hr tu penah tanye doc, doc xbg.. bahaya...

Jgn. Pinggang pun x boleh. Saya pernah tanya doctor.

Tak boleh urut sis tambah lg kandungan masih baru