Vaksin covid

Hi.. sy masih dilema nak amek vaksin time pregnant ni.. risau takut ade side effect .. mommies2 sini dah amek vaksin? Ok x ? Apa pendapat korang?

32 Balas

saya prgnant 28w, dah ambik vaksin 1st dose minggu lepas.. saya dpt pfizer.. mula2 takut jugak tp alhamdulillah tak da side effect yg teruk2 pun.. cuma lenguh2 tngan, macam cucuk kancing gigi tu je..

Sy teramik vaksin tanpa sedar mengandung.. last period 9/6.. cucuk 1st dose 24/6.. 3 hari lepas vaksin rse xsedap bdn.. ingat sebab vaksin.. rpenye lekat.. tawakal sis.. insyaallah.. Allah mudahkan

3y ago

Belum.. dkt ppv hrtu dorg masih tk berani nk cucuk pregnant mummy bawah 14mnggu.. wlaupun dkt tv dh kata boleh.. jd saya tnggu jela appointmnt dkt kk.. mngkn kk boleh percepatkan vaksin 2nd dosed..

sy risau jugak mula2 dpt nama... tp pergi jugak sebab kes terlalu tinggi skrg ni.. 1st dose 30hb july mase kndungan 19w..takde ape2 effect pun cuma lenguh tmpt ccuk sahaja... alhamdulillah

Saya dah 1st dose vaksin.. ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ setakat ni ok jer..just mula aritu lenguh je tgn..pastu ok dah ..better ambik ye sis..kita ni kategori high risk jugak..

hi.. sy da amek 1st dose sinovac masa 23week. takde side effect pon so far. 2nd dose next week.. better ambek, protect yourself & baby untuk kurangkan risk..

saya 2 hari lepas done 1 dose vaksin pfizer 15 weeks..lebih baik puan ambik je vaksin..alhamdulillah xapa pon cuma rasa lenguh tgn ja kt tempat cucuk tu..

saya dh complete 2dose hari ni,yg 1st Hari Tu,18week..xda dmam,cuma lenguh ja..hari ni pn alhamdulillah just lenguh2 tgn ja..better ambik dri berisiko..

sis klau tk nak ambk vksin pon nnti akan dipaksa jgk masa nk brsalin nnti ni utk ambk vaksin..sy alhamdulillah settle 2dos..setakat la ok lg

Saya masa 16w da ambil vaksin. Tkde effct apa2 pon alhmdulillah. Better ambil♥️ nanti protect imun bayi yang baru lahir jgk😄

sy dah lengkap 2 dose...pfizer...dos petama bngkak tmpat cucuk..dos 2 demam..sakit badan.... mungkin badan nak terima ubat tuu....