Dah vaksin ke?

Salam, nk tny ada tak kt sini yg pregnant dh vaksin? Ok x lps vaksin? Side effect lps vaksin tu.. Sy br 13weeks, vaksin sesuai 14weeks ke atas kn.. Korang yg dh vaksin ms week berapa? #ingintahu #vaksincovid

30 Balas

saya vaksin 39week dose 1 😅 ( 11/8/2021 ) , petang saya tido sbb sakit perut igtkn kesan sampingan vaksin , jd x g spital lh , 9 malm sakit perut lg tpi xkerap dan sakit manja2 boleh thn , jam 1pg skit perut igt nk berak turun bwh x berak , minum air , last2 2:45 pecah air ketuban atas katil 😅 sampai spital dh 7cm , 4:33 pg Kuo lh anak perempuan saya yg ke-2 🥰 alhamdulillah saya dh full vaksin 1/9/2021 ( dalam pantang ) cuma demam sja msa dose 2 alhamdulillah xde pape , syukur sgt2

3y ago

alhamdulillah..mudahnye sis brsalin..slmt brpntang..

Saya vaksin dos pertama x tahu dah pregnant 4 weeks. Bila dh nak ambik 2nd dose perasan period dh lewat 2 minggu. Last2 1 hari sebelum vaksin ke 2 saya scan di klinik dh nampak kantung baby. Alhamdulillah doktor ckp boleh ambik 2nd dose esoknya rezeki saya terima pfizer. Smp skg alhamdulillah baby dan saya sihat. Cuma lepas 2nd dose demam 2 hari. Kemudian dh ok. Now 9w2d. Alhamdulillah 🥰

Saya kelmarin cukup 12w, haritu jugak saya pergi vaksin Pfizer. Alhamdulillah ok je cuma rasa tangan sebelah sakit sikit takleh gerak 2 hari, pastu rasa macam nak demam tapi tak demam. skrg 12w ke atas dah boleh ambil. kat ppv tu ada doc akan checkup kita before vaksin. btw saya walk in je haritu sbb nak tunggu date lambat

3y ago

Alaa yeke, saya bukak buku dari 6w lagi. boleh je g vaksin takda buku pink tapi kalau pregnant kena ada surat doc. sbb kat ppv tu nnti akan ada doc yang jaga, dia nak tahu condition baby ok tak untuk ambil vaksin

sya g vaksin masa kndungan 14 week 3 day..x de side effect ..just skit tngn yg kena cucuk je..wasap dkt misi tnya blh ambil pcm x..misi ckp boleh je..1 kali sehari..alhmdulillah dh ok..tunggu dose kedua 6/10 nnty..btw doakan sya ye..sangkut gdm la..kndungan kedua..

saya dah vaksin masa minggu 15, Lepas vaksin Tu saya letak minyak gamat, Di tempat cucuk, then kat tangan saya letak minyak cap kapak supaya hilang lenguh, Hari pertama je lenguh, Hari ke 2 dah ok.. boleh g kerja.

saya 13 week dah kena cucuk dos 1 . and 17 week dos ke 2 . dua dua dos lepas cucuk saya demam sehari and lenguh kat tangan dalam 3 hari . tapi alhamdulilah lepas tu okay dah . ikut badan masing masing sis

Vaksin? bru dose 1 dose 2 blm lg,effect lpas vaksin tu sy terus muntah tpi x lma jga lah,sbb sy mas tu xmakn,minum air je😊, 1 2 hari tu lengan rasa lenguh2 je☺️, entahlah dose 2 nie macam mna

Salam... sye mengandung dlm 6 minggu Dan lepas vaksin dlm 4 minggu .. ada kah ni bahaya?... sbelum sye xtahu dlm sye ada mengandung.. lepas vaksin da dlm waktu ada mengandung.....

saya 34 weeks alhamdulillah complete 2 dose vaksin pfizer . dose 1 dan dose 2 tkde ape ii effect cuma lenguh ii tangan pastu rasa letih sngt rasa nk tido je hehehehe

sy 1/9 1st dose next week 22/9 2nd dose. 1st dose 19w. xde ape pon effect lps vaksin cm sakit kt tmpt cucuk tu je 3 hr juga nk hilang. xleh mengiring kiri klu tido.