mohon nasihat

Sy last period 16hb ogos..smpai ari ni masih blom period...bila buat UPT result -ve.. perlu kah sy tunggu ag seminggu untuk buat upt? Pnh consume Appeton Essential Folic Acid..slama 3bln.

8 Balas

Cek la sis. Tp kalau negetif hormon tak stabil tu. Mcm Sy sebelom mengandung pon 1 bulan tak period. Lps tu period lps tu br lekat

Hormon terganggu sis.. Lewat 14hari haid dh blh check upt dan klu mengandung ianya +ve.

lepas berpantang kalau xperiod tu normal ke??

5y ago

oh tq 😊 mklum la kita xpnh merancang jd xtau..hehe

G refer klinik terus..

P check dgn doctor n diorg blh confirm kan... Nti mcm adik Sy.. Masuk 5 bulan baru dia kesan dia preggy... Sebab ada gerak dlm perut.. Sblm tu bila dia check mmg -ve juga... 2nd check pun tetap -ve.... So dia buat cm biasa sebab dia tk pikiq dia preggy... Sekalinyaaa da 5 bln gerak dlm tu baru p jumpa doc... Confirm kan... Klinik kesihatan pun tdk dpt ckp apa.. Bukan salah dia... Dia bg tengok jg gambar bila yg dia check -ve tu... 🤣🤣🤣

Better check. Sbb sy period lmbt 2mggu sy check dh samar2 dh

5y ago

Awk refer klinik swasta.. nk lbh tepat diaorang akan bt ujian drh

Kalau betul preggy pasti dh positif dh sis wlupn samar.. Sb sy last period 20 ogos dh positif terang.. Mungkin perubahan hormon tu sis

5y ago

Aahh.. Betul, Apa2 hal jumpa doc.. Nk lebih konfirm cek darah.... Lebih mudh utk detect..

Boleh jumpa doktor terus. Masalah hormon mungkin. Nanti bila jumpa, doktor akan beritahu masalah apa.

5y ago

Takpe, jumpa doktor bagitahu last period bila dan doktor akan buat urine test. So nanti doktor akan maklum gapo masalah.