mastitis

Sy kena mastitis.. ap yg perlu sy buat utk kurangkan bengkak ? sbb baby susah nk menyusu yg begkak tu.. slain pam ap alternatif lain yg dpt dlakukan ?

4 Balas

Sudah jumpa doctor? In case ada infection, ada antibiotics yang selamat untuk ibu and bayi...

4y ago

Dh jumpe.. bg antibiotk sume..p still bgkak...hukhuk

Letak ais dekat bhgian bgkak tue...kmdian pam selepas ase ok...selalu sy BT mcm tue

4y ago

Mybe tu yg bgkak biasa.. sy bgkak tahap k 2

Pergi berurut sis. Mintak bidan urutkan utk hilangkan bengkak.

4y ago

Xpeke urut yg bgkak tu.. sbb bukan bgkak susu biasa

Teknik marmet..perah guna tangan..if tak nak guna pump

4y ago

Cara dah betul?pernah urut breast x?bape hari pantang? Sbb kdng2 mata2 tmpt kuar susu tu xbnyak..itu yg kuar sikit tu. Kalau urut breast tu bg banyak mata..laju la susu kuar..