Baby 11 Bulan

Sy ingin minta pendapat , sekarang anak sy sudah berumur 11 bulan . Tapi still tak pandai duduk sendiri , takpandai bangun utk berpahut pada mana2 tempat . Apa tah lagi berjalan . Sebelum ni dia lebih ke walker . But now dah kurang . Apakah itu normal ? Thankyou

2 Balas

Baby sis masuk walker umur berapa?

5y ago

Bagi pendapat saya. Mungkin tubuh badan anak sis tak kuat kerana terlalu pakai walker. Tu nak duduk tak berapa nak ok. Dan berdiri pun tak ok sbb terlampau sgt dgn walker selalu. Jadi otot anak sis lemah.. Lepas ni sis kurangkan Guna walker atau pun stop. Bg anak sis mula balik perkembangan seperti baby yg mula menirap, merangkak, cuba bgun dan meniti. InnShaAllah. Semoga dipermudahkan. Sis tggu pandangan kwn2 lain mcm mana. Ini pendapat sy la. ☺️