Anugerah Terindah... Fibroid Dalam Rahim

Sy hanya ingin berkongsi kegembiraan dengan ibu2 dan yang bakal menjadi ibu.. .. Hanya selepas 16thn...berkat kesabaran dan usaha tak henti2.. Wpun sy pernah berputus harap tetapi sy kembali bersikap positif..sy target utk mempunyai baby ke2 sebelum usia sy mencapai 40thn... dengan izin Allah... Sy disahkan mengandung dan pada waktu yg sama... sy mempunyai fibroid dalam rahim (kedudukan di tepi dinding rahim) sebesar 5.5cm...sepanjang sy mengandung, fibroid sy dalam pemantauan doktor dan sy juga tak putus2 berdoa kepada Allah swt utk dipelihara kandungan sy sehingga bersalin nanti... Sy juga bersyukur... Sepanjang sy mengandung... Sy x mengalami alahan yg teruk dan fibroid juga x mengganggu bayi sy dlm kandungan.. Cuma di awal kandungan sy,ada kuar darah sikit... Tpi bukan heavy flows.. Hanya spotting.. Dan doktor bagi sy ubat utk kuatkan rahim.. Selama 2 atau 3 bln la klu x silap... Sy pun dah lupa..? Dan Alhamdulillah.... sy telah selamat melahirkan seorang baby boy secara pembedahan atas nasihat doktor dengan sehat dan selamatnya pd 25.10.2019... Setelah pembedahan.. Fibroid still ada... Psl doktor taknak buang sekali masa bersalin hari tu kerana risaukan berlaku pendarahan dan mengakibatkan rahim terpaksa dibuang... So sy kena jaga pemakanan... Emosi...size fibroid kini sebesar bola tennis kata doktor... Tpi aper pun sy bersyukur baby dan sy selamat n sehat.... . Alhamdulillah...

Anugerah Terindah... Fibroid Dalam Rahim
219 Balas

wah comel nya bby kamu sis..smga sis cepat sembuh dari penyakit yg sis lalui skrg ni k...

5y ago

Tq sis atas doanya.. Aamiin 😊❤️

Alhamdulillah. Kuasa Allah tiada yg mampu menandingiNYA. Comel betul baby sis. Tahniah. 💕🎉👶

5y ago

Tq sis noor... Alhamdulillahhh.. Kuasa Allah kan.... 😍

Alalala comelnyaaa! Tahniah sis! Semoga dipermudah urusan berkenaan fibroid sis. 🙆🏻‍♀️

5y ago

Mekaseh sis sabrina... InshaAllah... Mudah2an baik la sy dri fibroid nie.. Huhu 😊❤️

Tahniah... Umur sis berape skrg, klu blh kongsi.. Sy pun tgh ttc.. Ank pertama dah 12 thn skrg

5y ago

InshaAllah sis.... Jgn putus harap yer... Sy sentiasa doa n usaha... Yg penting pemakanan tu kne jaga

comelnyaaa... tahniahhh for the baby🤗.. inshaAllah semoga baby dan mummy sihatt. amin

5y ago

Mekaseh sis doanya... Aamiin ya rabbal. Alamin... 😊♥️

Alhamdulillah... tahniah sis... comel sgt baby sis... semoga sis dan baby sentiasa sihat...

5y ago

T. Kasih byk2 atas doanya sis noor 😍

Comel sgt baby sisi..cute😍... Tahniah sis ,,insyaaAllah ade hikmah disebalik dugaan😊

You are very strong mommy. Semoga sentiasa sihat dan kekal kuat utk diri dan keluarga 🥰

5y ago

Tq so much pyka... Aamiin 😊❤️

Alhamdulillah. Comelnya baby 😍 Semoga lepas ni puan diberi kesembuhan segera 😘💪

5y ago

Mekaseh fadz utk doanya... Aamiin 😊❤️

Tahniah sis slmat berpantang... Baby boy sis tomel nyerrr..... Geram lakkk tgk.... 😍

5y ago

Mekaseh sis nor.... ♥️♥️♥️