Darah Keluar Sedikit Selepas Bersama

Nak tya.. Ada x mamy2 yg pernah mkn ubat ni. Sy ada darah kuar pada faraj selepas brsama suami.. Tp ktika sy brsama.. Suami slow2 sja. Kandungan da masuk 6mggu, sy da ke klinik.. Doktor scan jantung baby ada lg dlm rahim.. Dr bg sy ubat ni.. Utk hentikan darah... Berkesan x ubat nie?

Darah Keluar Sedikit Selepas Bersama
9 Balas

Ubat ni sye pernah mkan masa kandungan 6w juga. Sama kes mcm sis. Kluar darah lepas bersama 😅 lepas 2 mnggu mkan alhamdulillah semua nya ok. Doc ckap ubat ni utk kuatkan rahim and darah kluar sehari je lepastu da stop. Alhamdulillah skarang nk msuk 14w.

4y ago

Alhamdulillah... Sy baru mkn dua hri.. Xda darah da.. Syukur. Tq bg kata2... Hilang kerisauan ni...

Brkesan sis. Saya 6week smpai 12week hri hri kuar drah skit² tnpa skip. Bila bsama dgn suami penah kuar byk sgt mcm 1st day period tp wrna koko . lgipon byk buat krja sma. Alhamdulillah skrg dh 13week dh xkuar drah. Bila bsama suami ponxkuar dah .

Rahim xkuat sngt kot tu yg jdi gtu sy xjdi gtu wlaupn bersma ms awl2 hritu awk amlkn mkn buah tin untk kuatkn rahim ubt tu mkn lah doc yg bg kn Insya Allah slmt

Maaf sis..kalau boleh jgn bersama suami dulu sebb kandungan sis masih baru..doc bg ubat tue utk kuatkan rahim..mnx sis rehat cukup dan jgn buat kerja berat2 yea

Sgt elok ubat ni sis. sy dr week 5-8 spotting brown tp x byk. doc bg ubat ni. skrg dah x ada spotting tp still consume ubt ni utk kuatkan lgi rahim.

Saya mkn ubat ni masa kandungan 5 mgu ubat ni utk kuatkn Rahim, alhamdulillah skrg dah msuk 28 mgu,

Saya pernah makn ni.. xsilap ni ubat kuatkan rahim..

Ubat ni bole request ke? Sbb pena ade history ggur.

4y ago

Pergi jumpa dokter sis. Bagitau je pernah ada history gugur.selalu dokter akan bagi, kalau dia tau kita pernah gugur . .

Klu Dr bagi, Inn Shaa Allah ok