sakit bwh perut..

sy hamil 19w5d..sy pngasuh kpd anak adik sy..umur 8bulan..dia nk dukung shj..kemana sy g atau gerak ke dpur atau toilet nagis..jadi sy g selalu dukung dia..bila sy dukung dia..perut sy msti sakit..mcm senak pn ada..mcm baby dlm perut mngeras pn ada..sakit bwh perut..sy risau ngn kndungn sy..sbb ni kndungn pertama..??

1 Balas

Ibu, jangan angkat berat2 kertika pregnant. Risiko utk ibu dn baby. Yg anak buah tu boleh cari tips mcm mne nk atasi tangisan dia. Boleh rujuk fb: Baby Language. Banyak yang dapat dipelajari disitu. InsyaAllah smoga baik2 sahaja ibu dan baby di dalam kandungan

4y ago

terima kasih..😊