blhkah consume antibiotik semasa hamil

sy hamil 14 mggu..sy nk tny..blhkah ibu hamil consume ubat antibiotik semasa hamil..risau sbb kandungan masih baru..selama smggu 2 bulan berturut2sy terpaksa ambil antiviotik yg blainan jenis.. adakah ìanya tidak menjejaskan kandungan bayi sy..sy buntu

2 Balas

Klu doktor tau pregnant n dia presribed antibiotik tu, xde mslh. Sy dlu wktu 2bln pregnant pn mkn antibiotik. Janji doktor tau kita pregnant.

4y ago

Ya ke..sy btl2 risau sbnrnya..atleast bila dh ada penjelasan mcm ni brulaa rasa lega sikit..tima kacih ya sis😘😘

kena consult doktor dulu sis. kalau tak sihat pun kena inform kata pregnant. nanti dia akan bg ubat yg sesuai utk ibu mengandung.

4y ago

Doctor dh thu..tapi masalahnya selang sbln on antibiotik lain.. mntk2 bby sht..risau sbnrnya