Pergerakan baby

Sy first mom, sy dah 17weeks. Sy selalu dpt soalan dr dr/nurse “dah rasa baby gerak/kick tak?”. So sy nak tanya Macamana nak tahu tu pergerakan dr baby? Jwpn sy slalu tak je sbb tak tahu pergerakan baby tu macamana.

24 Balas

Saya skrg 15 minggu nurse dah tanya rasa tak pergerakan baby. Tak tahu nak cakap rasa macam mana. Tapi kadang2 ada juga rasa macam jiggle2, bergelora mcm tu. Tapi tak tahu lah nak kata tu angin dalam perut ke atau pergerakan baby. Saya anggap pergerakan baby jelah 😅