Pergerakan baby

Sy first mom, sy dah 17weeks. Sy selalu dpt soalan dr dr/nurse “dah rasa baby gerak/kick tak?”. So sy nak tanya Macamana nak tahu tu pergerakan dr baby? Jwpn sy slalu tak je sbb tak tahu pergerakan baby tu macamana.

24 Balas

Saya dapat btul² rasa masa 18 weeks.. btul² lps balik check up.. rasa mcm ada rama² atau benda terapung dlm perut .. kick dia xkn kuat sgt sbb kaki bby belum kuat .. kdg² lemak perut tebal pun jd punca kita tak perasan baby da gerak ke blm

8mo ago

Klau 18w sis, kite akn rase halus2 jer.. Kdg rase mngeras.. Nt msuk 21w gitu bru rase kuat sikit..