Kedudukan uri dibawah / plasenta previa.

Sy dlm ninggu ke 27 kehamilan,pd last scan doc advise yg kedudukan uri sy masih dibwh dkt dgn laluan keluar baby.ada ibu2 yg berpengalaman spt ni.mybe boleh share info berkenaan ni?

1 Balas

sorry sis nak tnya. sis ada tk tanda² mcm turun darah ke apa ke? sbb sy pun scan 24weeks doc ckp uri bawah sikit, tp nanti naik ikut rahim membesar. tp tkde darah ke apa ke, sbb selalu klu uri bawah keluar darah kan

4y ago

so far xde bleeding,doc kata normally uri akn naik slps 28wks..cuma rasa x selesa / tegang ble menunduk / duduk cangkung