Plasenta Previa (PP) Type 2

Hi Mommys, Siapa pernah ada pengalaman berkenaan dgn PP? Masa awal trimester kedua lagi setiap kali doc scan mesti akan bgtaw yang kedudukan uri sy masih bawah. Tp doc ckp masih awal lagi. Selalunya kedudukan uri akan berubah masa trimester ketiga. Lega la jugak kn bila dengar mcm tu. ? hari ni sy genap 30 mnggu, pagi tadi masa scan kt KK, kedudukan uri sy masih xberubah. ? terus dapat surat refer ke bahagian o&g hosp S.A . Set Appoinmnt dgn doc pakar lagi 2 mnggu. Sy nak tnya, betul ke sesiapa yg ada masalah PP ni diwajibkan untuk stay kat ward smpai hari bersalin nnti?? Siapa ada pengalaman?

1 Balas

Cousin husband pun kena kes yang sama. Kena duduk ward sampai uri naik balik. Nasib baik uri naik balik. Kena duduk ward sebab doktor nak pantau uri naik @ tak. Kalau uri dah naik, boleh balik dah