Alhamdulillah

Sy dh selamat bsAlin 16/8 lepas jam 11:12pm ..due 17/8 ..baby girl bsalin normal berat 2.75 ..anak first tanpa koyakan dan jahitan .. syukur sngt .. smua pelik kluar2 wad bole jalan laju esoknya g duduk bsila mak terus jerit ?? ..alhamdulillah allah pmudahkan ..5tahun pernantian allah mudahkan dari pgrant sampai la ke bsalin ..syukurr

54 Balas

Xde tips beria pun ..cuma masuk 37w tu dh start byk kn berjalan ..widow shoping je ..pastu byk kn minum air kelapa pastu sy ambik minyk kelapa dara scara konsisten start 3 trimster .. anak pun kluar bersih sngt .. air kelapa tu mmg jd minuman sy stiap kali mkn .. shari skali .. pastu masa skit contraction tu jgn baring tlentang sujud ke mngiring ke mmg sakit tp nurse yg jaga tu die ckp cptkn pbukaan.. dan last minx suami redha lahh . Minx die maafkan dan mdoakn kite . In sha allah smua dipermudahkan ..sy pun ambik tips dari org jgk ..yelaa sbb first baby .. xsngka allah smua sy buat tu mjd..

4d ago

OK 99 love me and your sister opposite of ours k09 so much to your friend friend friendo0 friend and 0189004728 0189004728 9 and 70000 09 love you love you kopek so beautiful oo

Alhamdulillah.. Wahh x koyak.. Share la tips.. Or sis ada amal jus mamariam or apa2 ke? Share la pngalaman brsalin 😘 suka bila dgr org brsalin mudah je.. Sy dh 35w6hari.. Mmg sllu risau jgk bab koyak ni😅😅 smoga sis n baby sihat2 sllu.. Selamat brpantang..

Congratulations! Alhamdulillah boleh share cara bersalin untuk first time mommy macam saya untuk bersalin tanpa jahitan dan koyakan... 😅

Syukur alhamdullilah sis.. Smga sy pn mcm sis.. 10w lgi akn hdp b'salin ank 1st..smga d permudahkn laa.. Skg rsau takut excited.. Cmpur2x.. 😅

5y ago

Tula semua prasaan ada.. 😅 nk baby cepat kluar x sabar nk tgk ank sndri.. Tpi tkt weyyy nk brsalin😅😅😆

Alhamdulillah Tahniah sis😘. Doakan jugak ye smg sy slmt bersalin normal tanpa koyak n jahitan.. Baby 1st excited n nervous 🤗

Alhmdullilh sis, sye harap sy pon mcm sis sebb sy pon baby first hihi..ap yg sis amalkan waktu mngndung yee???

Alhamdulillah n tahniah..boleh sis share tips n petua bersalin xkoyak???sesuatu yg diidamkn setiap ibu...

Alhamdulillah tahniah..!😘me now 37 weeks 5 days..dok sakit2 je ni..doakan semoga dipermudah ya..😊

Tahniah sis & selamat berpantang. Doakan saya dapat bersalin normal tanpa jahitan dan koyakan k. Hehe

Alhamdulillah....selamat berpantang...jika x keberatan boleh kongsi bersalin tanpa jahitan..