Salam mommy. Sy 18w gdm diet control. Boleh x share apa tanda utk seorang ibu buka puasa.

Sy dh puasa smp kul 4pm. Skrg nak continue masak. Tp x lrt dah ni. Pening kepala mcm nk gelap mata. Klu continue baring sy rasa ok bileh bertahan tp sbb ada kerja rumah lg. Patut x sy buka puasa?

5 Balas

sy pon gdm on diet doc kata blh je kalau nk cuba puasa ikut kemampuan lagi pon bacaan bsp sy cantik tapi kalau hypo bacaan bawah 4,rasa nk pitam,lapar/haus sgt atau betul ii tak larat sampai tenaga pon kurang buka jeee sis sbb gdm nii kalau kurang air dlm badan and kurang gula dalam badan bahaya jgk utk baby so jgn ambik risiko tahan puasa