baby kick

sy dh masuk 25 weeks hari ni tp sy still x dpt rasa baby gerak.. 😖 saya takot.. normal ke first preggy x dapat rasa lagi waktu ni?? 😭😭😭 mummy yg lain ade x mcm sy dpt rasa lewat? is my baby okayy??

26 Balas

normal selalu nya lepas 25 weeks akan ada nnti , akan rasa degupan slow2 bru start kick and gelombang yg kmu tnggu tu ,sabar je.

Anak pertama saya dulu x terasa sangat gerak ada pn halus" saja.. skg pregnant anak kedua kuat sangat gerak..tidur mlm pn tak lena.

4y ago

16-17 week ke atas mgkin tdk perasan sbb first time pregnant..

Cuba awak.. Bukak surah luqman ke surah mariam ke.. Surah2 ibu mengandung letak kan di perut.. Msti bby respon.. 🥰

sabar sis. by 28w selalunya akn fully rasa dia kick ke pusing ke. if still x rasa lagi boleh consult doc ya.

saya start 18w dah rasa wlupun saya lemak tebal...lain org lain pengalaman kut..saya skrg dah 26w

4y ago

sy chubby ckt.. tkot perut tebal.. tu yg x rasa.. tp hmm bmbng pulak rasa 25 mnggu x dpt rasa lg.. x dpt beza angin ke baby sbb slow sgt

Better pergi hospital. Sbb saya start rasa baby kick time 15w, skrg dah 22w dia makin active

Klu perot mak...jnis tipis sng rasa...klu tebal cm saya..lom rasa sgt..rasa pin slow..

Mungkin awk keliru antara baby kick dan angin dlm bdn kot.. 😁Mcm sye gak

4y ago

haha mgkin.. sy .mg keliru sgt2.. sy bnyk angin dlm badan sejak preggy smpai kena consume ubat angin doktor bg.. seriusss x thu beza baby ke angin 😭😭😭

Sy 24 weeks bru rasa bby. Nurse kta mybe sbb kulit perut sy tebal.

Sya 14 week dah rasa cam kna jentik2 gitu..skrg 23week,makin terasa

4y ago

awalnyaaa dpt rasa 😭 sy skg x dpt beza lg sbb slow sgt.. tkot tu angin je