Tolong sy please...lebihan daging pada luka episotomy

Sy dah bersalin normal 3 bulan..1st pregnancy..ada x spe2 yg sme mcm sy ada keluar lebihan daging dekat bekas luka jahitan episotomy..baca dekat google ada yg potong n jahit semula lebihan isi tu.ada juga yg sapu ubat dan isi tu akan mati sendiri..sy sapu krim gamat n solcoceryl gel tu je tp blm nmpk perubahan pun...rsa sakit n pedih bila time basuh pd bahagian tu..bantu sy pleaseeee..

19 Balas

Saya pun sama,dekat dgn kemaluan tu tak cantum2 isi asyik tumbuh isi lebih je byk kali buang isi lebih tp still tak cntum..skli buang tu sakit ya rabbi..taktau dah nk buat mcm mna😭 ni anak dah 3 bulan luka kt situ still blum kering lg..

3y ago

Allah... Sy pon bru perasan ada isi lebih harini... Mmg kena potong ke sis? 😪