Lebihan daging tumbuh dekat jahitan episotomi

   Forum › Famili › Keibubapaan Luka Jahitan Bersalin  AuthordarknessLv.9 Adventurer 658191182-11-2011 01:41 PM Post Last Edit by darkness at 2-11-2011 13:42 Assalamualaikum.Saya dah 35 hari bersalin..Aritu saya bersalin normal dan jahitan bersalin tu sudah bercantum.Masalahnya ada daging lebihan / tumbuh dkt jahitan episotomi tu. .daging tu masih merah. Sy nk tnye ..ade cara tak untuk sembuhkann/ kecutkan lebihan daging tu? Ada petua atau krim tak?

3 Balas

sy jadi sama mcm sis, sakit dan tak selesa kan dkt lebihan daging tu.. sy sapu minyak gamat setiap kali lepas mandi.. tak sampai seminggu terus baik dan tak rasa apa2 dah.. sy buntu sgt masa tu, nak bg tau doctor takut dia buka n jahit balik.. so sy tawakal je letak myk gamat tu..

3mo ago

Daging tu kecut ke?

Hi sis. Bleh update x mcm mne nk hilangkn lebihan dging tu. sbb dh 5 bulan still de lgi😓

3mo ago

Hi sis boleh update apa jadi? Saya pun kena sekarang

Sis try sapu manjakani yg ditumbuk halus.jdi serbuk

3y ago

sis cmfm ke sapu manjakani yg ditumbuk kecut sbb saya ad lebihan isi merah ne xselesa sakit dh 47 hari brasa sakit lg