Tolong sy please...lebihan daging pada luka episotomy

Sy dah bersalin normal 3 bulan..1st pregnancy..ada x spe2 yg sme mcm sy ada keluar lebihan daging dekat bekas luka jahitan episotomy..baca dekat google ada yg potong n jahit semula lebihan isi tu.ada juga yg sapu ubat dan isi tu akan mati sendiri..sy sapu krim gamat n solcoceryl gel tu je tp blm nmpk perubahan pun...rsa sakit n pedih bila time basuh pd bahagian tu..bantu sy pleaseeee..

19 Balas

saya pun ada masalah mcm ni jgk . ada mcm daging terlebih kt bhgn perinium tu . ada sesapa yg dh alami pngalaman ni n da baik tk? blh share tk? mmg kne g klinik potong sikit daging lebih tu ke?

2y ago

Hi sis. Ade update x? Sy mengalami skrg