Apa kesannya tak makan zincofer

Hi sy dah 7bulan tapi sekali je sy pernah makan zincofer.. Lepas muntah teruk, sy terus serik nak makan lagi.. Setakat ni HB sy ok je sampai nurse tanya sy ada makan supplement apa2 ke naikkan HB.. Ada effect apa2 ke? Tiba2 risau pula sekarang

1 Balas

better puan tnye pd doc yg merawat puan..itu lg afdhal..sbb dia tw kondisi puan bagaimana berbnding kami di sini ttg sejarah perubatan puan .mcm ttg zincofer ni jika xsesuai..puan blh minta doc suggestkn puan ubt yg lain..mcm maltofer ke or iberet ke yg sesuai dgn bdn puan .smua tu tuk bby sbnrnye..kekdg kita rs kita ckup smua vitamin dlm bdn tuk perkembangan dan pmbesaran bby dlm rahim..sbb tu kita prlu mkn vitamin yg di beri hingga selamat melahirkan ..bukan hnya tuk jg hb kita..tp utk kebaikan bby juga tuk dptkn vitamin yg ada de ubt kita mkn tuk build bby dlm rahim..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

3y ago

sm2