38week

Sy dah 38w.. Baby kerap mengeras.. Pergerakan pn slow.. Tp gerak msih ok lg.. Saket pinggang n kdg kdg rase mcm saket ngilu dkt bhgn rahim tu.. Tp xde turun tanda pendarahan lg.. Konfius.. Dah nk dkt ke tu? Sbb ank pertama

5 Balas

Biasalah tu, bila nak dekat2 bersalin. Mmg baby dah kuat sgt gerak. Tak tahu lah org kata sbb perut dah sempit...🤣 tapi, tu mmg normal. Cuma kena pastikan baby masih lagi bergerak. Dan macam2 lagi sakit akan keluar. Mcm sakit kt bawah. Tu mmg tanda2 dah tak lama lagi nak bersalin. Tapi, tak perlu lagi ke hospital. Bila dah turun darah atau air ketuban, baru cepat2 pergi hospital.

5y ago

*tak kuat gerak

Ha'aa... xlama dh tu... bersdia ja sis bila2 msa jaa boleh turun tanda... tmbah2 kpala baby dh di bwah sgt dh.. lgi rsa laa sakit tekanan dkat rahim tu...sm0ga dipermudahkan😊

Sma la kte sis.. Sy 37mggu nk bjln pn sksa sgt skit peha.. Jln dh cm pngu dh

x lama dah Tu,,, Semoga d prmudahkan time brsalin nanti 😊

Dah nak bersalin