Keliru 38w ada spotting sikit tp xsakit

Hi ibu2...pagi kemaren sy nk kencing tgk2 ada setitik darah dkt panties. Setitik je darah sikit..takde lendir2 pun. Sy pun try korek2 tp cuci bersih je takde darah apapun. So sy tunggu seharian kot keluar lg tp sampai harini pun xkeluar dah darah tu. Hnya lendir2 mcm hingus tu je warna putih. Perut kerap mengeras tp ok balik. Pinggang lenguh2 mcm senggugut tp so far masih boleh tahan. Memang dh sakit2 bawah celah tu jalan pun mengangkang skrg. Tp Keliru lg darah apa haritu? Ada yg pernah lalui perkara sama? Adakah tanda nk bersalin? Sy 38week

2 Balas

tanda nak bersalin dah tu sis.. terus pantau pergerakan baby. kalau kurang gerak terus pergi hospital. kalau dah start sakit 5-10 minit sekali tu pun dah boleh terus ke hospital..

1y ago

Dari haritu spotting darah tu smpai harini dh 2hari...masih takde tanda2 lain..darah pun xkeluar dh..pelik jgk..xsakit dan baby aktif je

Tu antara tanda2 awak, saya rasa better pgi hosp, baby grk ok x

1y ago

Baby gerak ok...itu yg tgh keliru ni..so far smpai skrg xde darah atau contraction kuat...