Beza contraction

Sy dah 38 minggu. Sekarang tiap kali baby gerak rasa tak berapa selesa. Kadang confuse baby ni mengeras ok ke tak ok. Kalau boleh taknak pergi hospital pastu kena halau balik. Masih belum turun tanda pape cuma baby mmg aktif betul lagi2 lepas makan. Ibu2 yg due bulan 9 mcm mana? Sama ke 😂

10 Balas

Sama la saya pun 38weeks skrg, terasa makin kuat jugak perut keras2 sampai mcm senak. Tapi tak kerap pun.. tak pasti tanda betul2 contraction mcm mana sbb first baby. Haritu pergi hosp pun dr suruh balik je sbb rasa mcm sengugut sakit tu huhuhu tapi time perut mengeras, rasa tak selesa, sakit n sengal2 pinggang.

sy pun 38mggu. ari rabu lepas g hospotal sb bby mngeras dr hari selasa lg. tp semua ok. bukaan 2cm. dsebabkn rumah dekat. mintak balik dulu. doc suruh dtg kalau pecah ketuban atau turun darah. kalau turun lendir doc cakap takpe je duk rumah dulu kalau tak sakit.

2y ago

harini sakit perut macam senggugut. tp tak rasa nak pergi hsptl walaupun sakit 10minit skali. konfius. sakit dr pukul 12 malam td. lani pun masih sakit. tak tido semalaman. tp tak ada tanda apa².

sama laa genap hrini 38weeks due date 16/9 dok menunggu bila laa nk turun tanda haha kalo bole nak bby kuar tarikh 9/9 bby kerap juga mengeras and activee jee , dok hari hari pujuk bila nak kuar 🤣 , family baby so exsitend

2y ago

Mngeras tu skli dgn sakit x @ bby je wat keras?sy kerap jgk bby ngeras..sakit pon main2 je..mlm skit, esokkn dh ok

sy pn mcm tu dah masuk 38 minggu bby makin aktif pula..lagi2 lepas mkan haa d situlaa dia aktif semacam hahah..apapun semoga kita dipermudahkan bersalin nnti

sma mcm sy klau baby mgras mmg kdg skit dan nyilu dibawah,tp xlah smpai skit truk sgt msih blh than baby gerak ok ja..tp xtrun tanda apa2 lg...sy skrg 36w..

Sama lah kita. Baby aktif je elok dalam perut. Tanda langsung tak ada. Kadang2 compius. Due 14/9

saya 37w6d arini sis.pun kdg2 rasa prut mngeras.sskli ada rsa mcm senggugut.

2y ago

sama perut dok rasa mengeras je..pelik jgk.ke mmg mcm tu

mungkin fktor baby smkin mbesar & dah dekat due date.

Ye sma mcm tu

.