braxton hicks

hi. sy dah 36 weeks. tak pernah rasa bby/perut mngeras ke apa. cuma rasa krem area rahim sama mcm first day nk period.. normal ke?

3 Balas

Sis akan rasa mcm tegang sangat perut sis , nak tunduk duduk baring agak tak selesa . Boleh nampak tegang perut sis kalau naked . Sakit pinggang , pinggul , tulang rusuk tu salah tanda contraction biasa . Melainkan pola yang berlarutan , mengeras serta keputihan putih susu , coklat , merah atau darah fresh . Lain orang lain dia alami , tengok mengeras kerap ada bukaan . Ada yang lendir ada bukaan , tak sama . sis banyakkan google tanda2 .

saya 31 weeks, rasa perut mengeras kadang, kerap buang air kecil dan kdg perut memulas , sakit kelengkang mcm ada bola kdg jln kangkang, doc suruh jgn jln byk jika sakit dan dont squat. Sbb baby kedua, pelvic tak keras mcm sedia ada..jdnye kena berhati hati Sakit ni mcm segugut pun ada dlm beberapa minite kut, tapi sehari sekali dua shj..false contraction

2y ago

perut mngeras ni mcm mana rasa dia. sy xpernah rasa😅 segugut pon xpernah kena.. so hnya alert pada tnda2 kalau ada kluar darah, contraction yg kerap2 dgn kluar/leaking air ktuban je.. tanda2 kt sy skrg ni hnya krem area rahim. area bawah pusat tu. rasa sama mcm nk dtg period..risau jugak

it's normal 😉tu kira mild contraction

2y ago

okayy baikk. trima ksih ❤️