Ada ke yg berpengalaman jahitan bersalin normal lambat larut..?

Sy dah 34 hari masih ada benang.

3 Balas

mcm sy harini dh 12 hari berpantang. sy kena jahit dekat bawah dan laluan dekat air kencing lalu tu sebab baby bergesel kuat sgt masa nk keluar. suami sy rebus asam keping buat bersihkan dan sapu manjakani dekat luka tu. Alhamdulillah harini sy tgk dekat bawah benang dh xde. dekat laluan tu pulak, benang dh tercabut. dah takde rasa sakit lagi. husb buat masa hari ke 7 berpantang sebab lambat tahu. kiranya bru 5 hari amalkan hasilnya luar biasa sguh.

Macam mana nak tahu jahitan okay ke tak? Saya tengok ikut cermin pun tak puas hati lagi..jahitan dalam bila di tekan tak sakit,benang ada lagi..Saya cuma ikut yang misi kk suruh spray ubat kuning je,lap kering..hari ni rasa perit gatal sikit dekat bahagian luar yang dah baik..kenapa yer?

Sy seminggu lepas bersalin luruh dah benang & luka dah bertaup.. sy setiap 2jam tukar pad dan cuci guna ubat kuning hospital bg..