perut mengeras

Harini first time Saya balik kerja naik train. 15 stesyen dari office ke rumah tak dpt tempat duduk. Suddenly rasa perut mcm mengeras and sakit sgt2 belakang. Skrang bru 16w 4days. Normal ke bila kita berdiri lama jd mengeras mcm tu? Smpi2 rmah mmg terus baring rasa nak nangis pun ada tadi sbb penat sgt.

2 Balas

Sy dh biasa kena mcm awak..bila perut x nampk org akan ingt Kita ni memg x dak apa2.. kalau awak yg memg jenis byk dgn guna train better awak beli kerusi yg bleh lipat mcm bwk payung tu..at least awak boleh duduk if x dpt tmpt duduk..nanti2 berguna gk benda tu..

Kena tahu limit badan sis , kalau tak larat awak boleh cakap nak duduk pada sesiapa yang duduk dekat seat khas tu . 16 weeks bagi saya still dalam stage yang awal and bila awal awal ni selalunya kalau berdiri lama perut akan jadi sangat tak selesa menyebabkan badan rasa tak larat , rasa nak mual , memang menyakitkan hati bila naik public transport waktu early pregnant ni sebab perut pun tak nampak lagi so orang takkan offer seat untuk kita sebab tak tahu . Nak tak nak memang kita kena cakap and minta seat . Kadang rasa nak je pakai tag besar besar tulis 'im pregnant' .