Tendangan bayi dlm kandungan

Sy dah 25 weeks n nurse suru kira tendangan baby. Tpi sy bingung mcm mna nak kira. Dah tanya nurse, nurse ckp asal ada tendangan/gerakan terus kira. Dah 2 hari sy kira. Tpi ni hari baru terfikir nak google cara kira tendangan baby. Xsama mcm yg nurse ajar. Dlm kiraan sy dlm sejam ada 4 kli baby tendang jdi sy kira 4 tendangan. Tpi dlm google kata sejam cuma kira 1 tendangan. Bila sy try ikut kiraan google mcm xcukup pula jumlah tendangan.

1 Balas

Awak cuba ikut article ni pulak https://my.theasianparent.com/penyebab-janin-terlalu-aktif-bergerak Dalam apps ini kalau tak silap ada kick counter, boleh kira tendangan bayi. Maybe dekat situ ada penjelasan lebih baik