perut cramp

Sy dah 21weeks..Normal ke kalau perut terasa cramp n sakit...adakah sebab baby nak membesar? Atau sebaliknya?

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

hari ini dah masuk 8 hari sia lmbt period...last period bulan lalu 16.07..tapi bila cek negatif...risau lah mcm ne...period sy teratur jah..tak pernah lmbt..ada yg pernah rasa pengalaman mcm ne tak??

For.me better pergi scan sbb ms saya pregnant hari tu,saya batuk2 dlm smggu dan stiap kali batuk perut sakit dan cramp,bila folo up janin saya takda heartbeat,ms tu 8 mggu...so saya terpaksa buat d&c

4y ago

alhamdulilah ok...jaga kandungan baik2 sebab anak first,yang penting makan makanan berkhasiat dan jaga kesihatan

Seeloknya sis jumpa la pakar.. kita di Malaysia kan ada doktor .. gunakan khidmat doktor seeloknya .. untuk masa depan sis dan anak..

akak ok ke skrg? sy pun tgh mengalami cramp bawah perut

VIP Member

Normal sis. Tapi utk kepastian, better jumpa doktor

Ya normal sis.