Baby tak gerak 23w

Hi, sy da rasa quickening sejak 20w mcm tu. tapi harini sy langsung tkde rasa gerakan anak. apa sy perlu buat?

5 Balas

Saya waktu 23w haritu jadi mcm tu. Terus pergi klinik utk scan tapi klinik terus buat surat utk refer hospital besar. Dekat hospital dr scan degupan jantung baby (time ni dah rasa takut sbb nurse situ tak dapat dgr degupan jantung baby tapi bila nurse tekan2 tiba2 baby tendang perut) dan dr scan terus utk tgk keadaan baby. Alhamdulillah baby sihat sekarang saya dah 26w

jika dh try letak ais...minum air sejuk bby tak respon tiada gerakkn serta tak ckup 10 tendangan dan tiada pergerakkan...puan kena pergi ke hsptl asap tuk dptkn rawatan..tuk doc n nurse pantau keadaan bby dlm kandungan sm ada sesuatu abnormal yg brlaku .mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

most welcome 😉

Bwh 28w bnyk space lg. nk rse cuba mnum air sjuk baring mengiring sblah kiri. Kne upah dulu bru baby gerak klau sy. Kdang2 kita aktif sgt pun x rse baby gerak2.

Kalau ibu letih pun bole jd juga baby tak gerak . Cer ibu try baring ke kiri then usap2 perut . Kalau still tak gerak bole refer ke hospital

bawah 28w normal kdg rasa, kdg tak rasa tapi kalau risau terus pergi scan