23w Berpuasa

Nak tnya mommy² ,Sy skrg 23w cuba untuk berpuasa bila ptg² tu sy rasa mcm sedikit mengigil & rasa loya ( skrg jarang loya sbb alahan) knpa ya? tp alhamdulillah rasa baby gerak aktif , ada tak mommy² berpengalaman mcm tu? #firstmom#ingintahu

2 Balas

mungkin sahur tak cukup makan/tak cukup gula. next sahur kena make sure lebihkan lagi makanan tinggi protein dan serat. saya pernah camtu gak tapi baby gerak jadi teruskan je. lepastu tukar diet masa sahur alhamdulillah puasa pun penuh sebulan. checkup baby pun ok je

6mo ago

mana mana pun boleh

kdg hypo bila tak cukup makan waktu sahur , klau dh tahap mengigil & rasa xsedap tu better jgn teruskan puasa sis risau keadaan bby