momy love

Sy da masuk 7 week .. Adakah patut sy pi jmpe doc klinik kesihatan utk buat buku.. Tp mak mertua sy sruh buat bku bila da ckup 3 bulan ..keliru sy.. Sy risau akn kandungan ni...

21 Balas

Bukak buku skang pon takpe sis. 3bulan tu lambat sangat dah. Bukan sis baru tau peknen dah 3bulan. Ni awal, boleh amik ubat kat klinik. Untuk baby jugak ubat tu. Pegi je jumpa doctor. Lain la kalau mak mentua awak tu doctor boleh kasi ubat kat awak tu lain cerita.

Sy masa kandungan 8weeks ++ dh pergi buka buku.. Sebb nanti kk kan bagi ubt untuk tumbesaran bby + vitamin.. Dpt laa kita jaga perkembangan bby lebih awal.. Dan detect kita ada sakit or tak😊

kalo ikutkn org tua dulu2 5 bulan bru buka.. n ada stgh klinik swasta skrg pn 16 week bru buka.. tp bgi sya 10 week daa blh buka daa n bila doc scan time tu jtung baby dh ad

better g sb boleh thu ape kte xok..Cnth hb @ berat xok ke..Nty smua di cek..Sllu 6mngu keatas boleh bke..Tpi klu 3bln tu lmbt dh..Bising misi..

Boleh ke klinik dah untuk buka buku pink. 3 bulan tu dah lewat sangat. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻

Buat awal.. Dah tau pregnant terus buat. Sbb kita tak tau condition baby n mom macam mana.

3 bulan lambat sgt tu. Make sure buat sebelum 12 minggu. Minggu ke 8-10 seeloknya.

Masa sya hamil, sya dsuruh ole nurse bukak buku on my 12th week..

Awal pun xpe sis..kita boleh tau perkembangan baby dari awal

Seeloknya buku awak sis. 8week dah boleh buka buku sis.