Makan Bubur banyak MSG

Hai semua,, anak saya baru 1tahun3bulan, tapi mak mertua sy da kerap bagi bubur marrybrown and kadang2 bubur mcd dgn alasan anak sy tak nak makan...memandangkan sy bekerja, sy tak boleh nak tegah time mak mertua sy buat mcm tu...skg ni anak sy menolak mknan yg sy masak tanpa garam..ada sesiapa yg boleh bagi solution tak nak mcm mana..sb sy ada dgr sorg doc kata, bila anak makan makanan bergaram or berMSG akan merosakkan buah pinggang anak tu...sy da bagitahu mak mertua tp dia hurmmm..tolong bantu sy #SeriusTanya

3 Balas

anak dh 1y+ patutnya dh bagi tekstur keras & pejal bukan bubur lagi. sis try letak chicken stock/garlic powder/cheese powder yg baby punya. banyak jual dkt shopee murah2

2mo ago

*cuma nak bagitahu

Saye pon bagi ank bubur kedai.. klu bubur yg saye masak die x mkn.. lagi pon ank saye problem berat so saye bagi je die mkn bubur kedai..

Letak cfs dgn mirepoix, sedap sis. Pastu letak bwg rose goreng buat sendiri dgn daun sup, menaikkan selera mkn.