Minta tips utk mgandung

sy cuma tgl sebelah tiub fallopian,pnh gugur 2x ,ectopic 2x, yg fisrt ectopic Dr bg ubt turun sndiri, yg 2nd ectopic kne buat operation buang sblah tiub..lepas operation buang tiub fallopian DR dah cek Darah saya semua ok.. dah setahun sy try ttc semula and tiap bulan try guna opk jumpa waktu subur tp still tak berjaya hamil.. .boleh tak nk minta any tips utk snang hamil smula..

12 Balas

1. Try husband consume kapsul nama yusuf (kalau tak silap) Ada jual kat fb. 2. Bila pn jumpa hari subur,(time guna opk tu) Pastikan haritu jugak terus bersama. Makesure suami isteri tak penat. Jangan fikir pasal anak sgt. Nanti ganggu emosi Sblm bersmaa tu, niat mintak Allah permudahkan apa yang dihajati. Doggy style yang disarankan oleh dr. Lepas bersma, jgn bgn dlu 15minit. Lepas tu, bgn mandi/basuh vgina dgn air biasa je. Jangan nak korek2 bg kluar air mani. 3. Dapatkan nsihat dr.

1y ago

baik sis tq bg tips

Amalkan gaya hidup sihat, awak try start makan sayur2 hijau setiap hari kurang makan seafood, makanan manis yg makanan lebihan minyak kurangkan cut fast food maggie tu semua,minum jus mamariam,makan buah delima kerap. Bersenam suami pun kena follow juga. Try dlam1 atau 2 bulan mcam mana bila kesuburan dtg awak bersama la dgn suami. Lepas bersama suami awak ulang makan makanan yg ada di atas. Selamat mencuba

1y ago

sy mmg kurg mkn fast food.. skrg tgh try susu efferty..

hai sma kes dgn sy..2 kali ectopic..firts buang tiub knan..second cucuk mtx.dua2 kna wktu thun 2021..now sy bru prgnant 5 mingu..kna repeat scan 15hb ni..hrp2 x ectopic lg la..sy cuma amal klpa bkar ltak la serai lada hitam n madu.buang2 toksik dlm bdn knon nya.3 thun da sy kwin..hrp kli ni ada la rzki..Amin

1y ago

amin .. tahniah sis..

Sy ttc.. Kuatnya cabaran sis..smoga dgn ujian ini Allah gantikan dgn kebih baik. sy doakan kita sama2 diberikan kesihatan rahim yg sihat, dipermudahkan hamil,mendapat zuriat soleh dan solehah dlm waktu terdekat ini.Aminnn🤲

1y ago

amin.. semoga kita sama² dikurniakan zuriat yg soleh dah solehah

kuatkan semangat puan..saya dulu ade satu fallopian tube nye..mse umur 16 tahun satu ovari dh kene buang sbb ade ketumbuhan.. bykkan mkan bnde yg boleh buat kita subur..cth mcm kerap minum susu

Kalau nak buat rawatan betul2, try buat hsg jugak. Untuk pastikan tiub yg ada tu tak tersumbat. Takut ada problem dekat situ.

Suruh husband try supplement brand himalaya spemen tu khas utk lelaki,.. Semoga ada rezeki sis & suami..

Cuba sis amalkan jus Mamariam,banyak dah kawan saya pregnant selepas amal jus tu

sis doaa je hari2 insyallah allah dgr doa sis

mgkin kne dptkn nasihat Dr..