Tanda Kehamilan. Adakah sy hamil?

Hi sy cuma nak tanya. Sy skrg mengalami tanda kerap kencing, pening kepala, mual, suhu badan agak panas. Period sy yg akan dtg 7hb Jun jadi sy x dpt pastikan sy hamil atau tidak.. Adakah kemungkinan sy hamil tinggi? Boleh ke saya bersama suami sementara tunggu 7hb?

4 Balas

Tu mungkin tanda sis mengandung. Sy sebelum ni pun tanda sama macam sis. Boleh perhatikan tanda lain juga, ada x bengkak payudara dan nanti next period kalau tak period bebeerapa hari dah boleh cek UPT. Sy suggest sis guna jenama Clearblue digital. Mudah nak tahu kandungan sis dah brp minggu. Lebih tepat dan mudah nak detect HCG. Sy pun hritu mcm sis. Alhamdulillah skrg dh 5 months preggy.

Tunggu period, kalau x dtg baru ada kemungkinan, skrg masih awal & tu semua bukan petanda hamil. Sy pregnant pun xde tanda apa2, cuma lambat dtg period je. Ye masih boleh bersama suami, walaupun hamil pun masih boleh bersama jika xde pendarahan

Cara lebih tepat buat upt bila lambat datang period Puan. itu saja cara tepat untuk tahu Kita pregnant atau tak. kdang2 simptom Puan alami tu pun tanda nak period pun boleh jadi.

kehamilan xde tanda. kdg simptom tu boleh jd sbb perubahan hormon/hampir period. cek je upt kalau lewat period. bersama la selagi xperiod xde masalah.